Dip so sušených paradajok – najlepší recept, ktorý zvládnete raz dva

Aj jogurtový dip môže byť jemne pikantný a zmeniť svoju farbu na červenú. Skvelý je napríklad dip zo sušených paradajok. Stačí len niekoľko ingrediencií, všetko je veľmi jednoduché na spracovanie a prípravu. Chuť je vskutku perfektná, rozhodne musíte čím skôr vyskúšať.

Dip so sušených paradajok – najlepší recept, ktorý zvládnete raz dva
Dip so sušených paradajok – najlepší recept, ktorý zvládnete raz dva (zdroj: unsplash.com)

Nachystajte si:

– téglik bieleho jogurtu,
– asi 150 gramov sušených paradajok v oleji,
– strúčik cesnaku,
– bazalku,
– prípadne kapary.

Sušené paradajky rozmixujte najemno, až do jemnej pasty. Tú potom zmiešajte s bielym jogurtom, prelisovaným cesnakom a nasekanou bazalkou. V prípade, že máte radi výraznú chuť kapár, neváhajte ich do dipu pridať – najprv ich ale posekajte na naozaj drobné kúsky. Dôkladne premiešajte a máte hotovo. Soľ tentokrát vynechajte, sušené paradajky sú samé o sebe dosť slané.
Pamätajte na to, že dipy sú najlepšie vychladené. Preto ich vždy pripravte pár hodín pred grilovačku a dajte do chladničky.